Kijktips

Film

Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans (Werner Herzog, 2009, VS).

Remake van Abel Ferrara’s film uit 1992, een immorele zwarte komedie waarin Nicolas Cage als inspecteur Terence McDonagh de moord op vijf leden van een heroïnedealend Senegalees gezin onderzoekt. Onderwijl zakt hij steeds verder weg in het drijfzand van gokschulden, pijnstillers en cocaïne. Het enige lichtpuntje in zijn bestaan is callgirl Frankie (Eva Mendes). McDonagh is de liefdesbaby van Dirty Harry en Hunter S. Thompson, die zijn problemen consequent oplost door nog grotere problemen te scheppen. Veronica, 20.30-23.00u.

Informatief

Das Office of Special Affairs – der Scientology-Geheimdienst.

De O.S.A. wordt beschouwd als de grootste private geheime dienst ter wereld. Agenten van de dienst zouden zich aantoonbaar bezighouden met criminele activiteiten. Frank Nordhausen en Markus Thöß deden een jaar lang onderzoek naar mensen die voor de O.S.A. werken en laten zien hoe de sekte omgaat met critici, politici, juristen, media en oud-sekteleden in de VS, Frankrijk en Duitsland. Na afloop praat Emilie Aubry met Arnd Diringer, auteur van o.m. Die Brücke zur völligen Freiheit? – Struktur, Dogmatik und Handlungspraxis der Scientology-Organisation. Arte, 20.15-22.00u.

Het uur van de wolf: poptempel Californië.

Documentaire over de historie van de legendarische club The Troubadour in West Hollywood, waar in de jaren 60 en 70 de carrières begonnen van artiesten als Joni Mitchell, Carole King, James Taylor, The Byrds en Buffalo Springfield. Tegenwoordig wordt The Troubadour nog regelmatig gebruikt als springplank door Britse artiesten (Arctic Monkeys, Coldplay, Franz Ferdinand). De film wordt gelardeerd met beelden van het jubileumconcert bij het vijftigjarige bestaan, in 2007, van Carole King en James Taylor met gitarist Danny Kortchmar, bassist Leland Sklar and drummer Russ Kunkel.Ned.2, 22.55-00.30u.