Emanuelson en Maduro vallen af bij Oranje

Urby Emanuelson, hier tijdens een training van AC Milan, komt niet uit voor Oranje over een paar weken. Foto Hollandse Hoogte/Cheng xi

Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro kunnen een streep zetten door het EK in Polen en Oekraïne. De middenvelders van AC Milan en Valencia zijn door bondscoach Bert van Marwijk niet opgenomen in de voorselectie van 27 spelers. Ook zeven anderen gaan niet met het Nederlands elftal op trainingskamp naar Lausanne.

Georginio Wijnaldum (PSV), Ola John (FC Twente), Alexander Büttner (Vitesse), Stefan de Vrij (Feyenoord), Nick Viergever (AZ) en doelmannen Jasper Cillessen (Ajax) en Erwin Mulder (Feyenoord) zijn de andere afvallers, zo schrijft persbureau Novum. Van Marwijk moet zijn definitieve selectie van 23 spelers uiterlijk dinsdag 29 mei bij de UEFA inleveren.

Het Nederlands elftal vertrekt donderdag naar Lausanne. Arjen Robben, Ibrahim Afellay en Stijn Schaars zijn er door verplichtingen bij hun club nog niet bij. Zij sluiten later aan. Tijdens het trainingskamp in Zwitserland staat nog een oefenduel met Bayern München (22 mei) op het programma in de Allianz Arena.

Oranje keert 26 mei terug naar Nederland, waar een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bulgarije wacht in de Arena. Tegen Slowakije (30 mei) en Noord-Ierland (2 juni) kunnen de supporters de spelers uizwaaien. Het Nederlands elftal reist op 4 juni af naar Krakau.