Altijd extra oefeningen

Foto Rien Zilvold

Toen hij nog bij Den Bosch speelde, zag ik al dat Ruud de potentie had om een fantastische spits te worden. Hij was een eigenzinnige speler die zijn eigen weg ging: dat heb ik altijd in hem gewaardeerd. Het sterke punt van Ruud is zijn wilskracht. Hij was niet het grootste talent ooit, maar de drang om de top te halen was groot. Ik heb nog nooit bij een speler zo’n enorme drive gezien. Hij haalde er alles uit op de trainingen, deed altijd extra oefeningen na afloop. Hij was een echte nummer 9, heeft zich toegelegd op het afwerken. Maar hij bemoeide zich ook altijd met de rest van het team en de jonge gasten. Bij Manchester United speelde hij met Christiano Ronaldo, die hij altijd op zijn kop gaf als hij weer voor eigen succes ging. Hij was een modelprof en een voorbeeld voor veel andere voetballers die wel het talent hadden, maar er niet alles voor wilden doen. Hopelijk gaat Ruud verder als trainer, dat zou hij goed kunnen.