Yahoo zet topman opzij

Yahoo heeft topman Scott Thompson afgezet, nadat bekend was geworden dat hij had gelogen over zijn curriculum vitae. Bestuurslid Ross Levinsohn neem het roer tijdelijk over.

Thompson was in januari aangetrokken om het slecht presterende internetbedrijf er bovenop te helpen. Yahoo maakte geen reden bekend voor zijn ontslag, maar het lijkt te maken te hebben met fouten in de opgave van zijn cv. Op de website van het bedrijf en in een beursdocument stond dat Thompson twee diploma’s had behaald in studies die destijds niet bestonden.

Zakenkrant The Wall Street Journal meldt dat Thompson de Yahoo-top net verteld heeft dat hij behandeld werd voor schildklierkanker. Dat zou de blunder in zijn cv verklaren.

Thompson was tot januari topman bij de betaaldienst Paypal van eBay. Hoewel de website van Yahoo nog steeds goed bezocht wordt, doet het bedrijf het op de beurs al jaren slechter dan concurrenten als Google en Facebook.

Het vertrek van Thompson is een nieuw hoofdstuk in een soap die al jaren speelt rond het bestuur van Yahoo. Yahoo versleet vier topmannen in minder dan vijf jaar. (Novum)