Weer

Tot Hemelvaartsdag houden we herfstweer, maar dan knapt het weer flink op.

Een lagedrukgebied met zijn kern tussen IJsland en Noorwegen is de brenger van het huidige weertype. Het bijbehorende koufront dat vandaag al tegen de noordwestkust aanschurkte, trekt vannacht en morgen van west naar oost over Nederland en brengt ook regen. De naar noordwest draaiende wind voert koude lucht aan.

Voor vannacht betekent dit langzaam oostwaarts uitbreidende regen. Tegen de ochtend wordt ook Limburg bereikt. Minima liggen rond 8 graden.

Morgen overdag ligt het koufront inmiddels al weer boven Duitsland, maar in zeer onstabiele lucht is het bij ons, naast soms enkele felle opklaringen, toch overwegend bewolkt en vallen er buien. In de middag kan daar ook hagel of onweer bij zitten, bij maxima die uitkomen tussen 10 en 12 graden.

De noordwestenwind trekt steeds verder aan en is tegen de avond aan zee kracht 5 tot 6. De gehele nacht blijven er buien vallen, terwijl de wind nog iets verder aantrekt, naar kracht 6 tot 7 op de Wadden.

Woensdag is nog sterk wisselvallig; Hemelvaart begint fris, maar droog. In het weekeinde valt soms een bui, maar het is minder koud.