Voetbalnieuws

In Duitsland heeft Borussia Dortmund na de landstitel ook de beker gewonnen. In Berlijn werd Bayern München zaterdag met 5-2 verslagen. Shinji Kagawa, Mats Hummels en Robert Lewandowski (driemaal) maakten de doelpunten voor Dortmund, dat voor het eerst in de clubhistorie de ‘dubbel’ pakte. Arjen Robben (strafschop) en Franck Ribéry deden iets terug namens de Rekordmeister. Dortmund won de DFB-Pokal voor de derde keer. Ook in 1965 en 1989 werd de beker veroverd. Bayern speelt komende zaterdag nog een finale, in eigen stadion tegen Chelsea in de Champions League.

Raúl vervolgt zijn voetbalcarrière buiten Europa. De 34-jarige Spanjaard gaat aan de slag in Qatar, bij Al Sadd. Raúl heeft een contract voor een seizoen getekend. De spits speelde de laatste twee seizoenen voor Schalke 04, waar hij een aanvalsduo vormde met Klaas Jan Huntelaar. Zijn belangrijkste successen vierde hij in dienst van Real Madrid, waar hij uitgroeide tot een clubicoon. De 102-voudig Spaans international speelde 16 seizoenen voor de ‘Koninklijke’. In 550 competitiewedstrijden maakte hij 228 goals. Ook is hij met 71 doelpunten (voor Real én Schalke) topscorer aller tijden van de Champions League.

In Frankrijk keert Stade Reims na 33 jaar terug op het hoogste niveau: de Ligue 1. Reims versloeg vrijdag Amiens met 2-0 en dat was voor de nummer twee van de Ligue 2 voldoende om zich te verzekeren van promotie. Kampioen Bastia stelde eerder al een plek in de Ligue 1 veilig. Stade Reims werd zesmaal kampioen van Frankrijk (1949, 1953, 1955, 1958, 1960 en 1962) en haalde twee keer de finale van de Europa Cup I (1956 en 1959). Beide keren werd in die eindstrijd verloren van Real Madrid.