RKC schakelt FC Twente uit, De Graafschap degradeert

ENSCHEDE - FC Twente - RKC Waalwijk ,Play-Off Europa League , Voetbal , seizoen 2011-2012 , 13-05-2012 , Stadion Grolsch Veste , 0-1 , FC Twente speler Quincy Promes na de 0-1 . Jasper Ruhe

RKC strijdt in de finale van een droomseizoen met Vitesse om een ticket voor Europees voetbal.

Rotterdam. Met de uitschakeling in de play-offs is het seizoen voor FC Twente, de teleurstellende nummer zes van de eredivisie, in mineur geëindigd. De club uit Enschede verloor gisteren voor eigen publiek van RKC Waalwijk, Furkan Alakmak maakte in de 84ste minuut het enige doelpunt. Het eerste duel in Waalwijk was in 1-1 geëindigd.

De wedstrijd in Enschede was lang het aanzien nauwelijks waard. Pas in de slotfase gebeurde er wat. Twente, dat bij 0-0 door zou gaan, kreeg de rekening gepresenteerd voor de laconieke houding tijdens het duel. Alakmak kreeg de bal na een tegenaanval van RKC en haalde fraai uit: 0-1. De thuisclub kon er niets meer tegenover stellen. De ploeg van trainer Steve McClaren speelt als winnaar van het Fair Play-klassement wel Europees voetbal, maar moet nu al in de eerste voorronde van de Europa League uitkomen.

Voor RKC, vorig jaar nog actief in de eerste divisie, duurt het droomseizoen nog even voort. Het team van trainer Ruud Brood treft in de finale (17 en 20 mei) Vitesse. De club uit Arnhem plaatste zich ten koste van NEC. Het werd in Arnhem 2-0 na goals van Nicky Hofs en Wilfried Bony, en dat was genoeg om de 3-2 nederlaag in Nijmegen goed te maken. NEC beëindigde de wedstrijd met negen spelers na rood voor Bram Nuytinck en Navarone Foor.

De Graafschap keert na twee seizoenen terug naar de eerste divisie. De ploeg van trainer Richard Roelofsen speelde gisteren thuis opnieuw gelijk tegen FC Den Bosch: 1-1 (eerste duel: 0-0). Den Bosch-spits Tom van Weert en Yuri Rose scoorden. Den Bosch mag daardoor met Willem II gaan uitmaken wie promoveert naar de eredivisie.

VVV is vooralsnog veilig. De club uit Venlo kwam gisteren goed weg tegen Cambuur. Terwijl sommige VVV- fans al teleurgesteld de Koel verlieten, besliste Michael Uchebo in blessuretijd het duel in het voordeel van VVV: 4-3 (eerste duel: 0-0). Daardoor gaat VVV door naar de laatste ronde van de nacompetitie (17 en 20 mei), waarin Helmond Sport wacht. Novum