Overlevenden na vliegtuigcrash bij toeristenvliegveld Nepal

Een toestel van een lokale Nepalese maatschappij is vanochtend neergestort op een door toeristen en backpackers veelgebruikt vliegveld midden in het Himalaya gebergte. Onder de 21 inzittenden zouden overlevenden zijn.

Persbureau AP meldt dat acht passagiers in kritieke toestand naar de nabijgelegen stad Pokhara zijn gevlogen. Zeker negen stoffelijk overschotten zijn geborgen. Hun identiteit is nog onbekend.

Volgens de politie zou het om zestien Indiërs gaan en twee Westerlingen. De twee piloten en steward komen uit Nepal. Het gecrashte toestel zou in stukken zijn aangetroffen maar vatte geen vlam. Volgens AP zeggen de Nepalese autoriteiten dat het toestel een bergwand raakte bij het keren om richting de landingsbaan te gaan.

Het Jomsom Airport, zo’n 200 kilometer ten noordwesten van Katmandu, wordt veel gebruikt als tussenstop richting een onder toeristen, backpackers en pelgrims populair gebied van de Muktinath tempel. Het vliegtuig, gebouwd door Dornier, behoorde tot de vloot van de lokale maatschappij Agni Air.


Grotere kaart weergeven

Beelden van het Jomsom Airport midden tussen de bergen gelegen: