Ventoso wint negende etappe Giro dankzij valpartij in de laatste bocht

De Spanjaard Francisco Ventoso heeft vandaag de negende etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Canadees Ryder Hesjedal finishte als zevende en blijft in het bezit van de roze leiderstrui.

Frensisco Jose Ventoso viert zijn overwinning op de negende etappe van de Giro d'Italia. Foto AFP / Luk Benies

De Spanjaard Francisco Ventoso van Movistar heeft vandaag de negende etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Canadees Ryder Hesjedal finishte als zevende en blijft in het bezit van de roze leiderstrui.

De Spanjaard van Movistar profiteerde van een valpartij in de laatste bocht, waarbij vierhonderd meter voor de finish onder anderen wereldkampioen Mark Cavendish en Mark Goss tegen de vlakte gingen. Ventoso profiteerde daarvan en wist binnen drie uur, negenendertig minuten en vijftien seconden als eerste de eindstreep te halen. Hij bleef de Italianen Fabio Felline en Giacomo Nizzoli voor.

De Nederlanders Martijn Keizer en Brian Bulgac maakten tijdens de tocht een serieuze vlucht. Samen met Pierre Cazaux reden ze weg uit het peloton. Toen de voorsprong bijna was verdwenen, probeerde Keizer het alleen, maar op vijftien kilometer van de streep werd ook hij gegrepen.

Ventoso was vorig jaar ook al succesvol in de Giro; hij schreef toen de zesde etappen op zijn naam.

    • Mirjam Remie