Maldonado wint F1-race

Het was zijn eerste overwinning in een Grand Prix in de Formule 1.

Rotterdam. Pastor Maldonado heeft gisteren de vijfde race van dit Formule 1-seizoen op zijn naam geschreven. De Venezolaanse coureur van Williams, die vanaf poleposition vertrok, was de sterkste in de Grand Prix van Spanje. Het is Maldonado’s eerste zege op het hoogste niveau in zijn carrière. Hij werd op het podium geflankeerd door Fernando Alonso (Ferrari) en Kimi Räikkönen (Lotus).

Toen Williams de zege aan het vieren was, tijdens een speech van teambaas Frank Williams, ontstond brand in de pitbox. Daarbij viel een zwaargewonde. Het slachtoffer, een van de teamleden, werd met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis in Barcelona gevlogen. Vijftien anderen raakten gewond, veelal door het inademen van rook. Novum