Kortkolom sport

Federer wint in Madrid en passeert Nadal: 2de

Madrid. Roger Federer staat vanaf vandaag weer op de tweede plaats van de wereldranglijst. De Zwitserse tennisser won gisteren bij het masterstoernooi op het blauwe gravel in Madrid in de finale met 3-6, 7-5 en 7-5 van de Tsjech Tomas Berdych. Federer passeerde de nieuwe nummer drie Rafael Nadal niet alleen in de ranking, hij evenaarde ook het record van de Spanjaard wat betreft het aantal masterszeges. Beide spelers wonnen twintig van deze grote toernooien. (Novum)

Turnster Van Gerner op koers voor de Spelen

Rotterdam. Céline van Gerner is bij de toestelfinales op de EK turnen in Brussel vijfde geworden op brug. Haar score van 14.633 was een persoonlijk record. Daarmee nam ze ook een voorsprong op Wyomi Masela in de tweestrijd om deelname aan de Olympische Spelen. Waar Van Gerner op brug alle risico’s nam, koos Masela in de finale op sprong voor een behoudende uitvoering. In tegenstelling tot haar concurrente verbeterde Masela zich niet en werd ze zesde met 14.166 punten. (NRC)

Schuil en Nummerdor winnen beachvolleybal

Peking. Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben gisteren voor het eerst in hun carrière een grandslamtoernooi gewonnen. Het Nederlandse beachvolleybalduo was in de finale van het toernooi in Peking te sterk voor Paolo Nicolai en Daniele Lupo uit Italië: 21-11 en 21-16. Nummerdor en Schuil zijn al geplaatst voor de Spelen van Londen. De komende weken richt het duo zich op de EK in Scheveningen die 30 mei beginnen. (Novum)

Dortmund vernedert Bayern in bekerfinale

Berlijn. Na de titel heeft Borussia Dortmund zaterdag ook de Duitse voetbalbeker gewonnen. In de finale in Berlijn werd Bayern München met 5-2 verslagen. Kagawa, Hummels en Lewandowski (driemaal) maakten de doelpunten voor Dortmund. Arjen Robben (strafschop) en Franck Ribéry scoorden voor Bayern. (Novum)

Rugbysters verrassen met tweede plaats

Londen. Het Nederlands vrouwenrugbyteam is tweede geworden in de IRB Women’s Sevens Challenge Cup. Het Nederlandse zevental bereikte ongeslagen de finale, waarin het met 34-7 van Engeland verloor. (NRC)