Kijktips

Films

Volver (Pedro Almodóvar, 2006, SP).

Dit komische drama is in vergelijking met zijn eerdere films Todo sobre mi madre of Mala Educacion een enigszins getemde Almodóvar. De toon van Volver is eerder gezellig, met een soort huiselijk surrealisme. En zoals bekend in zijn films zijn het de mannen die voor problemen zorgen en lossen de vrouwen ze op. Raimunda (Penélope Cruz) overkomt een aantal dingen. Haar man wordt vermoord en haar moeder keert terug naar de levenden. Er moet een lijk opgeruimd worden, maar dan kunnen er weer charmant tomaten gesneden worden of heupwiegend boodschappen gedaan. Speelt zich af in La Mancha, de streek waar ook Almodóvar zelf vandaan komt. En Don Quichot. Arte, 20.15-22.10u.

Fast & Furious. (Justin Lin, 2009, VS).

Alweer het vierde deel in de populaire serie straatracefilms, waarin de vier helden uit deel één weer verenigd worden: snelheidsduivel en tough guy Dom (Vin Diesel), de op de rand van de wet opererende FBI-agent Brian (Paul Walker) en de stoere dames Letty (Michelle Rodriguez) en Mia (Jordana Brewster), die niet bang zijn voor een beetje vet onder hun nagels. Doms terugkeer naar Los Angeles wordt gemotiveerd door een wraakverhaal waarin hij het opneemt tegen een bende drugsdealers. Voor liefhebbers van opgevoerde auto’s, actie, en experimenten in special effects. SBS 6, 20.30-22.40u.

Informatief

Inside Facebook: Zuckerberg’s $100 billion gamble.

Portret van Mark Zuckerberg, oprichter van sociaal netwerk Facebook. Emily Maitlis maakte een update van haar recente documentaire over Facebook, dat nu 900 miljoen gebruikers heeft. Ze praatte exclusief met Zuckerberg en andere betrokkenen over het ontstaan van Facebook, de concurrentie en hoe het bedrijf wil omgaan met gegevens van gebruikers voor advertentiedoeleinden. BBC2, 21.00-22.00u.