Espresso met Wilders en Rutte

Demissionair premier Mark Rutte was te gast in de laatste aflevering van het seizoen van Pauw & Witteman. Hij verkondigde dat een stem op de PVV een verloren stem is. ‘Maar ik sluit een samenwerking met de PVV niet uit,’ zegt Rutte. ‘Ik voel me bedreigd en geïntimideerd door Rutte,’ zegt Wilders. ‘Maar ik sluit een samenwerking met de VVD ook niet uit.’

Foto NRC Handelsblad / Roel Rozenburg

Samenwerking

Demissionair premier Mark Rutte was te gast in de laatste aflevering van het seizoen van Pauw & Witteman. Hij verkondigde dat een stem op de PVV een verloren stem is. ‘Maar ik sluit een samenwerking met de PVV niet uit,’ zegt Rutte. ‘Ik voel me bedreigd en geïntimideerd door Rutte,’ zegt Wilders. ‘Maar ik sluit een samenwerking met de VVD ook niet uit.’ Rutte neemt een slokje espresso en zegt: ‘Ik meende het helemaal niet toen ik zei dat ik zin had om dat partijtje van jou tot op de laatste zetel af te breken.’ Wilders neemt een slokje espresso en zegt: ‘Ik meende het ook niet toen ik zei dat ik jou een wildebras vond die Nederland afbreekt en overlevert aan de Brusselse wolven.’ Rutte lacht en zegt: ‘Hij meende het toen ook niet van die islamitische apen.’ Wilders neemt nog een slokje espresso. ‘Ik vind je lief,’ zegt hij. ‘En ik kijk niet met een slecht gevoel terug op de gedoogconstructie met het CDA en de VVD.’ Mart Rutte neemt ook nog een slokje espresso. ‘Ik vind je ook lief,’ zegt hij. ‘En ik kijk ook niet met een slecht gevoel uit naar een nieuwe samenwerking.’