Docu: fietskoeriers wagen leven in Brussel, filehoofdstad van Europa

Het is één van de meest vervuilde steden en dé filehoofdstad van Europa. En toch maken fietsers slechts 4 procent uit van het verkeer in Brussel. Een handjevol fietskoeriers baant zich elke dag een weg door de chaos. Met gevaar voor eigen leven.

Sander Vandenbroucke maakte er een documentaire over. Weer of geen weer, fietkoeriers zorgen ervoor dat de pakketjes snel van A naar B komen. Op drukke dagen leggen ze tot wel 180 kilometer af per dag. En dat alles milieuvriendelijk, efficiënt en snel.

Rustig aan wint de fietser in Brussel aan terrein. In de afgelopen tien jaar is het fietsverkeer gestegen van 1 naar 4 procent. En de rest van het verkeer in Brussel? Dat blijft voorlopig nog wel stil staan.

Kijkt u naar de prachtige beelden.

De trailer kijk je hier.

    • Marije Willems