Dibi kandidaat lijsttrekkerschap

NOVUM04:TOFIK DIBI KANDIDAAT LIJSTTREKKER GROENLINKS:DEN HAAG;09MAY2012- ***ARCHIEFFOTO 08SEP2011*** Tofik Dibi heeft kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks, de andere kandidaat is fractievoorzitter Jolande Sap. Naast het CDA gaat nu ook GroenLinks een lijsttrekkersverkiezing organiseren. Novum/dh/str.Dirk Hol Novum DIRK HOL

Tofik Dibi werpt zich in de strijd om het lijsttrekkersschap van GroenLinks. Dat heeft hij gisteren in een verklaring laten weten. Volgens de 31-jarige Dibi slaagt GroenLinks er onvoldoende in mensen te raken. Verder schrijft hij dat het tijd is voor „een nieuwe groene economie”. Gisteren werd ook bekend dat partij Trots op Nederland deel gaat nemen aan de komende verkiezingen. Op haar website meldde de oude partij van Rita Verdonk dat de leden op zaterdag 9 juni bij elkaar komen om een lijsttrekker te kiezen, of „een in Nederland nog niet eerder vertoond alternatief”. Novum

Lees verder over de komende verkiezingen op pagina 8: hoe de campagnekassen van de partijen langzaam leeg raken