Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Beckham, Neymar en Agüero: de Goal van het Weekend zit weer bomvol

Zonder te overleggen koos Studio Sport gisteren zomaar even voor de mooiste doelpunt van het seizoen. Goal van het Weekend gaat gewoon nog even door, en dat is maar goed ook.

Want zo leverde David Beckham weer een trademark free kick af voor LA Galaxy. En we hebben er niet vaak een kopbal bij zitten maar deze ingestudeerde hoekschop van Columbus Crew pakt wel erg goed uit. Het Peruaanse Sporting Cristal zag een werkelijk juweeltje van de voet van Renzo Sheput komen.

Neymar dan. Die versnelling, de actie. Even afleggen, een pana, de bal terugkrijgen en scoren. Meer rechtoe rechtaan was de treffer van Lee Nguyen (New England). En wie kent de Braziliaanse spits Somalia nog? In 2000 een jaartje bij Feyenoord, schoot de Rotterdammers eigenhandig de Champions League in en verdween weer. Maakt nu een fraaie goal voor Ponte Preta.

De meest bijzondere goal kwam uit Japan. Toshihiro Aoyama (Sanfrecce) doet wat ons betreft een inzending voor doelpunt van het jaar op de post:

http://youtu.be/CG4q8b9MLZI

Bij wijze van hoge uitzondering willen we toch echter ook nog even een tweede Goal van het Weekend cadeau doen. Sergio Agüero schoot Manchester City gisteren in extremis naar de landstitel: tackle ontwijken, lichaam beheersen en koelbloedig afmaken (YouTube). Petje af als je dat kunt.