Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Yoshida maakte de mooiste Eredivisie-goal van het seizoen

Yoshida
Yoshida

Nu de Eredivisie vorige week tot een einde kwam, koos Studio Sport vanavond de mooiste goal van het seizoen. Het werd de omhaal die de Japanner Maya Yoshida in september namens VVV maakte tegen PSV.

Op de maandag nadat het doelpunt gemaakt werd, kozen wij Yoshida’s 3-2 al tot ‘Goal van het Weekend’. Nu we alle 34 speelrondes gehad hebben, komt de prijs de Japanner ten volste toe. Joep Schreuder van de NOS zocht de doelpuntenmaker op en vertelde hem dat we in Nederland nu eenmaal veel prijzen uitdelen. Yoshida beaamt: zo’n doelpunt maak ik waarschijnlijk nooit meer.

De uitreiking:

http://nos.nl/video/372748-doelpunt-yoshida-gekozen-tot-mooiste.html

En nog één keer het doelpunt: