Vitesse en RKC naar finale Europa League-playoffs

Vitesse en RKC gaan samen uitmaken wie het laatste ticket voor de Europa League-voorronde krijgt. Ze versloegen vandaag respectievelijk NEC en FC Twente.

Vitesse schudde in twee duels aartsrivaal NEC van zich af. Na de discutabele 3-2 zege voor NEC in de eerste wedstrijd werd het vandaag 2-0 voor de ploeg uit Arnhem. Het duurde wel lang voordat Vitesse de winst na zich toe trok. NEC-verdediger Nuytinck moest er na een half uur spelen met rood vanaf, maar de openingsgoal kwam pas tien minuten na rust. Nicky Hofs scoorde, waarna ook Foor (NEC) met rood naar de kant moest. Wilfried Bony besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd.

FC Twente verloor in eigen huis van RKC, nadat de ploegen eerder deze week met 1-1 gelijkspeelden. Alakmak scoorde een paar minuten voor tijd de enige goal van de wedstrijd: 0-1. De matchwinner tegenover de camera van de NOS:

http://nos.nl/video/372731-alakmak-dit-is-een-supermoment.html

FC Twente pakte dit seizoen wel de Fair Play-cup en gaat op die manier alsnog richting de Europa League, maar moet nu wel in een eerdere voorronde instromen.