Dodental noodweer China naar veertig

(120511) -- MINXIAN, May 11, 2012 (Xinhua) -- Villager Jia Xinping (1st L) stands next to the remains of his house destroyed by hail and torrential rains in Minxian County in northwest China's Gansu Province, May 11, 2012. The death toll has climbed to 24 and 37 people remain missing after hail and torrential rains battered Minxian County in Gansu Province on Thursday, the local government said Friday. The natural disaster on Thursday has affected 36,000 people in Minxian County, forcing the area to be evacuated of 2,183 local residents. Roads were blocked, houses collapsed, and farmland was destroyed by the extreme weather, according to state and local disaster relief agencies. (Xinhua/Nie Jianjiang) (llp) Bewoners kijken naar de overblijfselen van hun huis in Minxian. Foto AP / Xinhua / Nie Jianjiang

Het dodental als gevolg van noodweer in het noordwesten van China is opgelopen naar veertig. Staatspersbureau Xinhua meldt dat er nog achttien mensen worden vermist.

Door de zware hagel- en regenbuien zitten veel mensen in de bergachtige regio Minxian zonder stroom. Wegen werden geblokkeerd, huizen zijn ingestort, landbouwgrond verwoest, stroomvoorziening en telecommunicatiediensten zijn verstoord, aldus een lokale zegsman. Inmiddels zijn bijna dertigduizend mensen geëvacueerd. Reddingswerkers hebben dekens en kleding naar het gebied gebracht.

Zo’n 358.000 mensen in de regio Minxian zijn getroffen door het noodweer. Daarvan zijn 87 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Naar het rampgebied zijn in totaal 950 tenten, 1.270 bedden en andere goederen verstuurd, maar de bewoners hebben nog steeds behoefte aan hulpgoederen, aldus persbureau Xinhua.


Grotere kaart weergeven