De Graafschap degradeert, FC Den Bosch verder

Verdriet bij De Graafschap-aanvoerder Meijer na de degradatie. Naast hem zijn dochter, Saar. Screenshot Eredivisie Live

De Graafschap is gedegradeerd uit de Eredivisie na een 1-1 gelijkspel tegen FC Den Bosch. De Brabanders gaan met dit resultaat door naar de laatste ronde van de nacompetitie.

Den Bosch-spits Tom van Weert en Yuri Rose scoorden in Doetinchem. De eerste wedstrijd tussen beide teams, donderdag bij FC Den Bosch, eindigde in 0-0.

Den Bosch sloeg als eerste toe in Doetinchem. Van Weert trof in de 17e minuut doel uit de rebound. Keeper Yves de Winter had een schot niet goed weggewerkt en de Bosschenaar kon eenvoudig intikken.

Dertien minuten later trok De Graafschap de stand in evenwicht. FC Den Bosch had een aanval van de thuisclub nog net tot corner kunnen verwerken. Na de hoekschop ontstond er een scrimmage voor het doel van Den Bosch en Rose was attent: 1-1. De ploeg van trainer Richard Roelofsen had echter nog een treffer nodig om degradatie te ontlopen. Maar Den Bosch had zelf ook aanvallende intenties en in de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd.

Geen van beide teams slaagde er in de tweede helft in om nogmaals te scoren. Rydell Poepon kreeg in de blessuretijd nog een grote kans, maar de aanvaller schoot over.

De Graafschap-aanvaller Rogier Meijer wordt na de wedstrijd getroost door zijn dochter:

Het gelijkspel betekende dat De Graafschap na twee seizoenen terugkeert naar de Jupiler League, terwijl het elftal van coach Alfons Groenendijk tegen de winnaar van de tweestrijd tussen Sparta en Willem II mag proberen zich naar de Eredivisie te spelen.