Brand bij viering Formule 1-zege Maldonado eist zwaargewonde

De crew van het Williams-team probeert de brand onder controle te krijgen. Foto AFP / Josep Lago

Bij een brand in de pitbox van het Formule 1-team van Williams is een zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer werd met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis in Barcelona gevlogen. Vijftien anderen raakten gewond, veelal door het inademen van rook.

Vijf van hen zijn naar een lokaal ziekenhuis vervoerd, tien anderen werden op het Circuit de Catalunya behandeld.

De BBC merkte de brand op tijdens het filmen van de live-uitzending:
http://youtu.be/H9QLET_u1DA

De brand ontstond toen het Britse team de zege van Pastor Maldonado van vandaag aan het vieren was. Teambaas Frank Williams gaf op dat moment een speech ter ere van de eerste zege van het team sinds 2004. De verlamde teambaas werd door teamleden de pitbox uitgebracht. Maldonado droeg zijn neef Manuel, wiens been in het gips zat, weg van het vuur.

Twitter avatar TelegraphSport Telegraph Sport Pastor Maldonado carries his cousin out of Williams garage after fire breaks out http://t.co/s32cgrZj

Williams bevestigt dat een van hun teamleden de zwaargewonde is. Ook drie andere leden van het Britse team zijn onder de gewonden. Het team van Caterham F1 had vier teamleden die gewond raakten bij de brand.