Pozzovivo wint achtste Giro-etappe na knappe aanval

Het peloton tijdens de achtste etappe van vandaag. Foto AP / Daniele Badolato

De achtste etappe van de Giro d’Italia is gewonnen door Domenico Pozzovivo van Colnago-CSF Inox. Hij kwam als eerste aan na de bergetappe naar Lago Laceno.

De 29-jarige Pozzovivo won de rit van 222,4 kilometer dankzij een knappe aanval op de laatste klim van de dag, nadat op twintig kilometer van de finish alle vluchters van de dag waren bijgehaald. Achter de Italiaan kwamen Intxausti, Rodriguez, De Gendt en Cataldo binnen. Hesjedal behoudt de roze leiderstrui en wordt in het algemeen klassement achtervolgd door Rodriguez, Tiralongo, Kreuziger en Inxausti.

http://nos.nl/video/372712-knappe-solo-pozzovivo-in-giro.html

Nederlander Van Winden stapt af

Raborenner Dennis van Winden stapte vandaag af. De 24-jarige Delftenaar ging als gevolg van een knieblessure niet meer van start in de achtste etappe. Hij had te veel last van de gevolgeVan Winden was bezig aan zijn tweede Giro.

Van Winden ondervindt nog teveel hinder van een valpartij in Denemarken, waar de Giro vorig weekeinde startte. Vorig jaar haalde Van Winden de eindstreep van de Giro wel. Hij eindigde toen als 121e in het eindklassement.