Williams zet Sjarapova op blauw gravel te kijk

Serena Williams heeft gisteren in Madrid op een imponerende manier de halve eindstrijd bereikt. Op het blauwe gravel declasseerde ze de Russische Maria Sjarapova in twee sets: 6-1 en 6-3. Van de tien keer dat de twee tennissters tegenover elkaar stonden won Serena Williams nu acht keer van Sjarapova.

De 30-jarige Amerikaanse is aan een opvallende serie bezig. Het jongste van de twee zusjes Williams rekende een ronde eerder ook al af met Caroline Wozniacki, de voormalige nummer één van de wereld.

Serena Williams maakte vooral indruk met haar harde returns. Sjarapova kwam daardoor op haar eigen service vaak in de problemen. In de tweede set bood Sjarapova iets meer tegenstand, maar de overwinning van Serena Williams kwam niet in gevaar.

Serena Williams staat in de halve finales tegenover Lucie Hradecka. De andere halve eindstrijd gaat tussen Viktoria Azarenka en Agnieszka Radwanska.

In het mannentoernooi verraste Janko Tipsarevic gisteren met een klinkende zege in twee sets zijn landgenoot en nummer één van de wereld Novak Djokovic: 7-6 en 6-3.