Van Bommel keert terug bij PSV

Van Bommel begin maart in actie tijdens de kwarfinale van de Champions League tussen AC Milan en Arsenal. Op de achtergrond Arsenal-spits Robin van Persie. Foto Hollandse Hoogte via Back Page Images

International Mark van Bommel verlaat AC Milan en keert terug bij PSV. Dat heeft hij vanmiddag officieel bekend gemaakt op de website van AC Milan.

De geruchten dat Van Bommel naar ‘zijn’ PSV zou willen terugkeren gingen al langer. Op het officiële clubkanaal van AC Milan zegt de middenvelder dat hij het een moeilijke beslissing vond Milan te verlaten, maar dat hij met zijn terugkeer naar Nederland de wens van zijn familie respecteert. Hij zegt nog één of twee jaar bij PSV te willen spelen. Daarna wil Van Bommel trainer worden.

Van Bommel speelde eerder van 1999 tot 2005 bij PSV. Hij werd vier keer kampioen met de Eindhovenaren in die jaren en won in 2005 de nationale beker. In 2001 en 2005 werd de PSV-middenvelder verkozen tot Voetballer van het Jaar. In 2005 verruilde hij PSV voor Barcelona, maar na een jaar vertrok hij al naar Bayern München, waar hij tot zijn vertrek naar Milan vorig jaar zou spelen.

Bekijk hieronder het filmpje waarin een geëmotioneerde Van Bommel (vanaf 3:30 minuten) zijn terugkeer naar PSV aankondigt: