Treinverkeer rond Utrecht Centraal weer volgens spoorboekje

Rond half twaalf gisteravond reden de eerste treinen weer rond Utrecht CS. Foto NRC / Arjan de Jongh

Het treinverkeer van en naar Utrecht verloopt vanochtend naar verwachting weer volgens de normale dienstregeling. Dat meldt de NS. Gisteravond lag het treinverkeer plat door een stroomstoring.

Twitter avatar NS_online NS online Het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal is vanochtend volgens dienstregeling opgestart.

De problemen ontstonden rond 21.00 uur. Eerder op de dag waren bij proefboringen voor de aanleg van een tunnel kabels geraakt, wat leidde tot een seinstoring tussen Utrecht en Woerden. Bij werkzaamheden om die storing te herstellen, werden vrijdagavond vervolgens stroomkabels geraakt.

Door de stroomstoring strandden honderden reizigers op Utrecht CS. Aan het einde van de avond was de stroomstoring opgelost en kwam het treinverkeer weer op gang. Wel zijn er elders in het land het hele weekend diverse aangepaste dienstregelingen in verband met werkzaamheden.