Terwijl topman Elco Blok zoekt naar antwoord

Hij zit nu ruim een jaar, KPN-topman Eelco Blok. En het heeft in die periode niet meegezeten. Mobiele bellers die steeds minder sms’en, vaste klanten die overstappen naar de concurrentie, een hack in het computersysteem. KPN zit in de hoek waar de klappen vallen. Met als gevolg dat de koers van het Nederlandse telecombedrijf met 50 procent is gedaalde tot net boven de 6 euro. Nu Carlos Slim zijn moment heeft gekozen, moet Eelco Blok antwoorden. Meegaan met de Mexicaan wordt moeilijk. KPN vindt het bod van 8 euro per aandeel veel te laag maar Slim’s América Movil heeft laten weten dat er voorlopig geen euro bijkomt. Tijd voor plan B. Maar wat zal dat zijn? Een strategische partner, een bondje met de Nederlandse staat of toch een ouderwetse beschermingswal? Blok is aan zet.