Terugkijken: premier Mark Rutte schoof aan bij Pauw & Witteman

Zelfs al ben je Mr. Tefal en lach je alles makkelijk weg, moet je campagne voeren met het oog op de nieuwe verkiezingen. En dus zat de minister-president gisteravond bij ‘s lands grootste talkshow.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Rutte sprak natuurlijk over de PVV, op wie je maar beter helemaal niet kunt stemmen want dat is “een verloren stem”. Verder ging het natuurlijk over de hypotheekrenteaftrek en dat Nederland met de VVD vooral sterker uit de crisis komt.

Overigens sluit de premier een nieuwe samenwerking met Geert Wilders helemaal niet uit. “Maar dat doe ik ook niet met de SP.” Op Twitter werd uiteraard flink meegepraat.

Twitter avatar kajleers Kaj Leers Nu praat #Rutte trouwens gewoon de Amerikaanse Republikeinen na, met z’n totale onzin over begrotingstekort versus groei. #PenW
Twitter avatar baspaternotte Bas Paternotte Ik zit nu P&W volledig terug te kijken - net kortsluiting - vind Rutte overall toch premierabel.
Twitter avatar erikvderwalle Erik van der Walle Reconstructies van Catshuisbesprekingen in verschillende kranten waren zo goed, dat Rutte er niet aan begint iets te ontkennen. #penw #fair
Twitter avatar Rutger_zelf Rutger Castricum Pijnlijk einde #PenW. Rutte: veel succes met uw activiteiten deze zomer.