Oké, dit is nu officieel de hoogste golf waar ooit op gesurfd is

http://youtu.be/LholQcnd3uQ

Geboren in Hawaï en afgelopen november “toevallig” terechtgekomen op een heel hoge golf. Professioneel surfer Garrett McNamara weet sinds gisteren dat Guinness World Records hem heeft geëerd als surfer op de hoogste golf ooit.

Het was de “meest uitdagende én gevaarlijke” golf waar hij zich ooit op bevond. McNamara: “Ik wist dat hij groot was, maar niet zo groot. Alles kwam bij elkaar.” De golf was 24 meter hoog om precies te zijn, en daarmee ruim 30 centimeter hoger dan het vorige record uit 2008.

McNamara bereed de golf bij de kust van Nazare in Portugal. Tegenover AP zegt hij die ochtend in november eigenlijk helemaal geen zin te hebben gehad. Zijn vrienden haalden hem over toch de zee in te gaan. Naderhand was hij niet bezig met een record, maar locals zetten hem aan het beeldmateriaal op te sturen naar een jury.