Kidsflits

scene uit de film Mariken (2000) FOTO: Filmmuseum Kim van Kooten Laurien van den Broeck Willeke van Ammelrooy

Wickie en de sterke mannen

Alle kinderen uit het dorp van Wickie de Viking worden geroofd door Sven de Verschrikkelijke. Gelukkig zat slimme Wickie in een boom. Live action speelfilm uit 2009, gebaseerd op de Japans-Duitse animatieserie uit 1974-1975.

Zaterdag, Ned.3, 15.30-16.45 uur

Taarten van Abel

Taarten van Abel werd deze week bekroond met de oeuvreprijs Ere Zilveren Nipkowschijf. Zondag twee herhalingen: Job heeft zijn klasgenoot Timo in elkaar geslagen en bakt voor hem een Widergutmachungstaart. Goochelaar Magic Rids bakt een taart voor Tante José van de zorgboerderij.

Zondag, Ned.3, 10.00 en 18.15 uur

Mariken

Speelfilm van André van Duren uit 2000, naar het boek van Peter van Gestel. De vroegwijze middeleeuwse Mariken (Laurien van den Broeck) is opgegroeid bij een kluizenaar (Jan Decleir). Op zoek naar een geit komt ze in de stad bij een groep wagenspelers terecht. Ook met Kim van Kooten en Willeke van Ammelrooy. Zondag, Ned.3, 15.30-16.55 uur