Hij : ‘Die teenamputatie kostte 700 euro’

Moniek: „Onze honden zijn duur. Ik zit geregeld bij de dierenarts, want jachthonden zijn niet zuinig op zichzelf. Ze komen in het prikkeldraad terecht, slikken hommels door en vorig jaar moest er een gebroken teen worden geamputeerd.”

Rico: „Die amputatie kostte 700 euro. De honden hebben ook een rol gespeeld in de keuze om hier te wonen: een draadhaar heeft veel ruimte nodig.”

Moniek: „Onze gezamenlijke hobby’s – honden en wintersport – mogen geld kosten. Rico’s eigen geld gaat naar zijn derde hobby, de jacht.”

Rico: „De jachtpacht kost me jaarlijks 800 euro en de munitie zo’n 200 euro. Ik vind het mooi om buiten bezig te zijn. Het is meer dan jagen, het is ook observeren en de wildstand op orde houden.”

Moniek: „Als we discussies hebben over geld gaan die erover dat ik te veel heb uitgegeven aan de boodschappen. En laatst vond Rico dat ik te veel betaald had voor hondenkussens. Die kostten bijna 100 euro per stuk.”

Rico: „Ik zag die maand dat er meer geld uitging dan er binnenkwam.”

Moniek: „Maar die kussens zijn ideaal. Ze zijn heel makkelijk schoon te houden.”

Rico: „Ik ga dan niet met de vuist op tafel slaan, maar zeg dat ze het in de gaten moet houden.”

Moniek: „Ik had het natuurlijk wel in de gaten, maar ik had gewoon niks gezegd.”

Rico: „Zo gaat dat bij de meeste vrouwen.”

Moniek: „Onze grootste kostenpost komt nog: als onze recreatiebungalow verkocht is, gaan we ons huis grondig verbouwen.”

Rico: „De bungalow staat te koop voor 128.000 euro.”

Moniek: „Ik hoef er niks aan over te houden, maar ik wil wel de hypotheek en het eigen geld dat erin zit terugkrijgen.”