De beste en leukste apps

Groot scherm, snelle processor: zo werd de smartphone een bedreiging voor de spelcomputer. Dit zijn de leukste games die je nu in de app stores vindt.

Fruit Ninja

Fruit Ninja is zeker niet één van de mooiste spellen op de smartphone, wel één van de leukste. Het idee: opvliegend fruit doormidden hakken met een zwaard en ondertussen bommen ontwijken. Goeie training voor het reactievermogen. (iOS, Android, Windows Phone)

Draw Something

Bij Draw Something wordt het scrabblebord van Wordfeud vervangen door een Pictionary-tekenbord. Je krijgt punten als je tegenstander het woord raadt dat je getekend hebt. De meest logische opvolger van megahit Wordfeud. (iOS, Android)

Tiny Wings

Vliegen op je smartphone. De speler is in Tiny Wings een kuiken dat zich over glooiende heuvels voortbeweegt en op commando door de lucht vliegt. Je wordt achtervolgd door de ondergaande zon. Aanrader voor wie van de Angry Birds-achtige spellen houdt. (iOS)

Infinity Blade 2

Gamewebsite IGN gaf dit spel een 10. En terecht: Infinity Blade 2 is ongelofelijk mooi met bijna on-smartphone knappe graphics. Het verhaal van dit avonturenspel is nauwelijks na te vertellen. De speler moet monsters en krijgers verslaan met een zwaard, door slim getimed de vingers over het touchscreen te bewegen. Het spel is voor de liefhebber: betalen dus (6,99 dollar). (iOS)

World of Goo

Mooier kan bijna niet. In World of Goo bouw je met bewegende, kleverige balletjes een constructie om een pijp te bereiken. Door een balletje uit te rekken met je vinger, ontstaan er driehoeken die de basis vormen voor je bouwconstructies. Begeleid door schitterende muziek is dit één van de meest bijzondere games op de smartphone. (iOS, Android)

Angry Birds

De Angry Birds-serie is niet te stoppen: de games zijn al meer dan een half miljard keer gedownload en de eerste Angry-birds winkel is geopend. Allemaal voor een paar gekatapulteerde vogels die varkens moeten raken. Voor wie het nog niet kent: Angry Birds is verslavend, grappig en heeft een bijna onuitputtelijk aantal levels. (iOS, Android, Windows Phone)

Cut the Rope

Een inventief puzzelspel, waarbij je snoep in de mond van een groen monster moet deponeren. De puzzels worden steeds ingewikkelder. Het spel doet denken aan Angry Birds. Je kunt levels op verschillende niveaus afronden. (iOS, Android)

Temple Run

Eén van de meest gedownloade en verslavende games op de smartphone. Temple Run, waarbij de speler non-stop weg moet rennen voor hordes moordlustige apen, gebruikt je telefoon ten volle. Opletten vereist: de game wordt gespeeld in een moordend tempo. Letterlijk. (iOS, Android)

Asphalt 6: Adrenaline

Eén van de beste racegames. Schitterende graphics, waarbij je het gevoel hebt op een spelcomputer te spelen. Je telefoon is je stuur. Let op: de game vereist een snelle internetverbinding. Alleen al het downloaden kost 600 mb. De game is desondanks de 99 dollarcent waard. (iOS, Android)

    • Stijn Bronzwaer