Citaten

„De Piraten hebben humor. Ik heb een verkiezingsposter gezien met een man van mijn formaat waarop staat: meer inhoud. Dat is toch geweldig.”

Voorzitter Sigmar Gabriel van de Duitse socialistische partij SPD, in Die Zeit, 10 mei.

„Ik ben het contact met Hilversum en de dingen die daar plaatsvinden verloren. [...] Kijk naar De Wereld Draait Door. Daar mag je dan één minuut spelen, ja dikke pik.”

Zanger Barry Hay van rockband Golden Earring, in Oor, 10 mei.

„Het nadeel van in een ivoren toren wonen is dat je zelf de toren niet ziet.”

Johnny Quid van GeenStijl over schrijver Christiaan Weijts, die in nrc.next een cordon sanitaire tegen de PVV bepleitte, 10 mei.

„Ik vind het een stel idioten die daar voor de amnestiewet hebben gestemd. Maar als hindoestaan geloof ik in karma, dat zit overal in. En wie gestraft moet worden, die krijgt zijn straf op een gegeven moment echt wel.”

Akash Baboeram, zoon van de in Suriname vermoorde advocaat John Baboeram, in het Algemeen Dagblad, 11 mei.

„Ik heb de hele week door contact gezocht met Diederik. Ik zei: haak nou aan, zeg maar wat je van tafel wilt hebben en wat je in het akkoord wilt. Toen we het woensdag met D66 en de ChristenUnie in grote lijnen eens waren geworden, heb ik Diederik het plan in het volste vertrouwen laten lezen. Alexander Pechtold en Arie Slob werden kwaad op me. Ze zeiden: het is nu in handen van de PvdA, dadelijk ligt het op straat! Diederik is er overigens heel discreet mee omgegaan. Maar hij heeft die dag niets meer van zich laten horen. Hij kwam pas in beweging toen het te laat was.”

GroenLinksleider Jolande Sap over het Kunduzakkoord, op vn.nl, 11 mei.