Borstvoeding voor een driejarige

Drie jaar is het jongetje, en hij staat op een krukje om te drinken van de linkerborst van zijn moeder. De foto van moeder met kind, op de voorpagina van het Amerikaanse weekblad Time, heeft een felle discussie losgemaakt in de VS.

„Mensen moeten zich realiseren dat dit biologisch normaal is”, zegt de moeder, de 26-jarige Jamie Lynne Grumet. Zij is een voorstander van ‘attachment parenting’, waarbij sterk de nadruk wordt gelegd op de fysieke band tussen ouder en kind. Ze slapen bij ouders in bed, worden meegenomen in een draagdoek in plaats van een kinderwagen en krijgen jarenlang borstvoeding. In Nederland wordt dit ‘Natuurlijk ouderschap genoemd. Maar lang niet iedereen in de VS vindt dit normaal. Het blad kwam gisteren in de schappen, maar op internetfora was de discussie al losgebarsten. „Zelfs een koe weet wanneer ze haar kind op afstand moet zetten”, vond Bobbi Miller, een moeder van zes uit Arkansas. Maar aanhangers van ‘attachment parenting’, een term die twintig jaar geleden is bedacht door de kinderarts Bill Sears, hopen dat langdurige borstvoeding zo normale wordt gevonden. Grumet, die vertelt zelf tot haar zesde borstvoeding te hebben gekregen, wil haar zoon Aram nog een jaar voeden. (Reuters)