Zesde etappe Giro in handen van Miguel Rubiano

Colombian Miguel Angel Rubiano Chavez celebrates on the podium after winning the sixth stage of the Giro d'Italia going from Urbino to Porto Sant' Elpidio in victory on May 11, 2012 in Porto Sant' Elpidio. Colombian Miguel Angel Rubiano escaped to victory on the sixth stage of the Giro d'Italia over 207km. AFP PHOTO /LUK BENIES Miguel Rubiano laat zich kussen na zijn overwinning vandaag. Foto AFP / Luk Benies

De Colombiaan Miguel Rubiano (Androni Giocattoli) heeft vandaag de zesde etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. Op twintig kilometer van de finish wist hij uit een kopgroep van vijf renners te ontsnappen en met een voorsprong van ruim een minuut alleen over de meet te komen.

De Italiaan Adriano Malori (Lampre) slaagde erin om in een sprint als tweede over de finish te komen, waarmee hij het roze om de schouders mag hangen. Derde werd de Pool Michel Golas (Omega Pharma-Quick Step).

in de rit die van Urbino naar Porto Sant’Elpidio voerde besloot een groep van vijftien renners al vroeg de aanval te kiezen. Raborenner Dennis van Winden sprong mee, maar moest al vroeg lossen op een van de klimmetjes. De langzaam uitdunnende kopgroep kreeg een maximale voorsprong van negen minuten van het peloton.

Grote namen als Romain Feillu (Vacansoleil-DCM) en Thor Hushovd (BMC) staakten de strijd en stapten af. Ook Pablo Lastras en Tylar Ferrar haalden de eindstreep in Porto Sant’Elpidio niet. Lastras (Movistar) werd na een val afgevoerd naar het ziekenhuis, Ferrar (Garmin-Barracuda) gaf op met een blessure aan zijn hand.