Wrak Russisch vliegtuig in Indonesië gevonden: geen overlevenden

In this picture released by Indonesian Air Force, the wreckage of a missing Sukhoi Superjet-100 are scattered on the mountainside in Bogor, West Java, Indonesia, Thursday, May 10, 2012. The new Russian-made passenger plane disappeared Wednesday during a demonstration flight with 47 people on board. (AP Photo/Indonesian Air Force) AP

In het wrak van het Russische vliegtuig dat gisteren gevonden is in de buurt van Jakarta, zijn geen overlevenden gevonden. Het vliegtuig crashte een dag eerder op een berghelling in Indonesië. Door slecht weer duurde het een dag voordat reddingswerkers het vliegtuig vonden. De Russische Onderzoekscommissie heeft aangekondigd te onderzoeken of er veiligheidsvoorschriften zijn overtreden. In het vliegtuig zaten 47 mensen, vooral Indonesische zakenlieden en journalisten. Ook zaten er acht Russische diplomaten, piloten en technici in het vliegtuig, twee Italianen, een Franse en een Amerikaanse burger. Het vliegtuig verdween woensdag tijdens een rondvlucht boven Jakarta van de radar, kort nadat bemanning toestemming vroeg om lager te vliegen. Een helikopter vond het puin bij de slapende vulkaan Salak. Op een foto, vanuit een helikopter genomen, is te zien dat het vliegtuig de bijna verticale top raakte van de berg. De Sukhoi is het eerste passagiersvliegtuig dat Rusland ontwikkelde sinds de val van de Sovjet-Unie in 1991. Het toestel, in samenwerking met Boeing gebouwd, lag uiteengeslagen op de helling van de berg Salak, een vulkaan zo’n 50 kilometer ten zuidwesten van Jakarta. AP