Weer

Het is de komende dagen weer een stuk frisser. In de broeierige atmosfeer trokken gisteravond nog enkele pittige regen- en onweersbuien over het land. Vandaag zijn we nog met veel wolken begonnen en wat regen in het zuidoosten van het land. In de loop van de dag liet de zon zich op steeds meer plaatsen zien. Opvallend was de temperatuur, die in de ochtend zijn hoogste waarde al had bereikt. Met een vrij stevige zuidwestenwind werd namelijk al wat minder warme lucht Nederland binnengeblazen. En als de wind vanavond overal naar het noordwesten draait, wordt het alleen maar frisser.

Komende nacht zijn er overal brede opklaringen en koelt het af naar 4 tot 8 graden. Het weekeinde begint fris. Met een veelal matige noordwestenwind wordt het zaterdag slechts 10 tot 12 graden. De zon schijnt in de ochtend nog uitbundig, maar er ontstaat wel steeds meer bewolking. Lokaal kan er een buitje vallen.

Morgenavond koelt het bij weinig wind snel af. In de nacht naar zondag wordt het ronduit koud, met 2 tot 6 graden. In het binnenland kan het aan de grond zelfs licht gaan vriezen. Zondag is er veel ruimte voor de zon. Het blijft droog en het wordt weer iets warmer, 12 tot 15 graden.