Stroomstoring Utrecht CS voorbij - treinverkeer weer op gang

De stroomstoring bij Utrecht CS is voorbij. Het treinverkeer komt inmiddels weer op gang. Van 21.00 uur tot 23.00 uur reden er amper treinen van en naar het belangrijke knooppunt.

Vanwege een stroomstoring rijden de hele avond geen treinen van en naar Utrecht Centraal. Reizigers moeten volgens spoorbeheerder Prorail rekening houden met meer dan een uur vertraging.

Update 22.58 uur: Het treinverkeer komt inmiddels weer op gang. De stroomstoring is voorbij.

Een woordvoerder van de spoorbeheerder laat aan persbureau Novum weten dat de problemen ontstonden nadat vanochtend bij proefboringen voor de aanleg van een tunnel kabels waren geraakt. In de loop van de dag ontstonden op meerdere plekken kleinere verstoringen. Nadat vanavond de exacte plek werd gelokaliseerd bleek dat de voedingskabel die de seinen en wissels van stroom voorziet, was geraakt. Deze voedingskabel heeft het rond 21.00 uur begeven.

Vanwege de stroomstoring staan verschillende treinen stil, tot grote ontevredenheid van passagiers. Om hoeveel treinen het precies gaat, kan de woordvoerder op dit moment niet zeggen. Zeker is dat de storing ook elders in het land gevolgen heeft. “Treinen die normaal Utrecht aandoen, kunnen nu niet verder.”

Prorail meldt op de website dat de problemen naar verwachting rond 23.30 uur zijn verholpen, maar de zegsman van de spoorbeheerder durft dat niet te beloven. “Er zijn monteurs ter plaatse en er wordt hard gewerkt om de problemen te verhelpen.”