Siri, Siri aan de wand…wat is de beste smartphone van het land?

Dat Siri zijn werk serieus neemt, staat als een paal boven water. De virtuele assistent van de iPhone 4S-bezitter sluit elk verzoek af met antwoorden als “I live to serve” en “Your satisfaction is all I need.”

Maar de verdienstelijkheid neemt zulke extreme vormen aan dat zelfs het eigen huisje niet langer heilig is. Leg hem de vraag voor wat de beste smartphone ter wereld is en je krijgt concurrent Nokia Lumia 900 als antwoord. Verrassend.

Alhoewel. Voor het geven van een passend antwoord doet Siri beroep op de alwetendheid van antwoordmachine Wolfram Alpha, dat op zijn beurt de antwoorden weer uit de talrijke recensies op internet destilleert.

Hoe het ook zij, de zelfverloochening vindt op Youtube gretig aftrek. Wat de beste smartphone ter wereld is? “Let me check on that..”

http://www.youtube.com/watch?v=VpbBbTpmcYo

    • Dirk Wijnand de Jong