President Peres geopereerd aan hernia

President Shimon Peres is vandaag met succes behandeld aan een hernia. Foto AP / Nathan Denette

De Israëlische president Shimon Peres heeft vandaag een rugoperatie ondergaan. De lijfarts van de 88-jarige president stelde halverwege diens staatsbezoek aan Canada vast dat Peres kampte met een hernia.

Peres kon het staatsbezoek, dat zondag begon en tot vandaag duurde, na behandeling door zijn lijfarts voortzetten. Na zijn terugkeer in Tel Aviv werd de bejaarde president in het Sheba Medical Center ziekenhuis in Tel Hashomer opgenomen, waar hij met succes is geopereerd. Volgens presidentiële bronnen was de behandeling een routineklus en zal de president tot zondag in het ziekenhuis blijven.

Peres, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, staat bekend om zijn lange werkdagen. Hij is voor zover bekend in goede gezondheid.