Omstreden zege NEC op Vitesse

NEC heeft gisteravond de eerste wedstrijd tegen de Gelderse rivaal Vitesse met 3-2 gewonnen. In de play-offs om een plaats in de Europa League won de Nijmeegse ploeg vlak voor tijd door een ten onrechte toegekend doelpunt. Vitesse-speler Frank van der Struijk leek de bal in eigen doel geschoten te hebben, maar op tv-beelden was te zien dat de bal de doellijn niet had gepasseerd.

NEC stond in De Goffert een kwartier voor tijd nog met 2-1 achter. Nicky Hofs had Vitesse op voorsprong gezet. NEC’er Navarone Foor zorgde voor een 1-1 ruststand. Na een kort oponthoud wegens onweer bezorgde Wilfried Bony Vitesse weer een voorsprong. Die werd teniet gedaan door een ‘dubieuze’ strafschop en de fel betwiste eigen goal van Van der Struijk. Zondag is de return in Arnhem.

De eindwinnaar van de Gelderse derby speelt volgende week in de finale tegen RKC of FC Twente. Die twee clubs hielden elkaar gisteren in Waalwijk in evenwicht: 1-1.

Verdediger Douglas zette FC Twente na een kwartier spelen op voorsprong. Hij stuitte eerst op RKC-doelman Jeroen Zoet maar scoorde in de rebound. Tien minuten later was het alweer gelijk, toen Ricky ten Voorde een penalty benutte. De team spelen zondag in Enschede hun tweede wedstrijd.

In de nacompetitie voor twee plaatsen in de eredivisie werd in vier duels weinig gescoord. De Graafschap bleef bij FC Den Bosch op 0-0 steken.

Ook het duel tussen Cambuur en VVV eindigde in een 0-0 gelijkspel. Eindhoven behaalde een 1-0 thuiszege op Helmond Sport. Sparta verloor met 2-1 bij Willem II.