NEC dubieus langs Vitesse

NEC wint door eigen doelpunt, FC Twente speelt gelijk tegen RKC.

Rotterdam. In de strijd om een ticket voor de Europa League heeft NEC gisteravond goede zaken gedaan. Na een curieus eigen doelpunt van Frank van der Struijk – de bal leek niet helemaal over de doellijn – wonnen de Nijmegenaren met 3-2 van Vitesse. Het andere duel in de play-offs ging tussen RKC en FC Twente. Het werd 1-1. Er waren gisteren ook vier duels in de play-offs om promotie en degradatie. Het bleef gelijk tussen eredivisionist De Graafschap en FC Den Bosch (0-0). Dezelfde uitslag was er tussen Cambuur en VVV. Willem II en Helmond Sport begonnen de nacompetitie met een thuiszege. Willem II was met 2-1 te sterk voor Sparta Rotterdam. Helmond klopte FC Eindhoven met 1-0. De returns van alle wedstrijden zijn zondag. NRC