Henk Wijnsma

Henk Wijnsma (61)

Hoofd economische zaken bij de gemeente Apeldoorn

„Ik ben stomverbaasd over de ontwikkelingen. Eerst krijgen we er eindelijk een paar procent bij. Vervolgens haalt de minister daar een streep doorheen – terwijl zij zich er helemaal niet mee moet bemoeien. En dan lees ik gisteren in de krant dat een Amsterdamse wethouder vindt dat we 1 procent moeten inleveren. Hij maakte nota bene deel uit van het team dat de onderhandelingen deed voor de nieuwe cao! Dan denk ik: jij verandert wel heel snel van mening.

„Ik heb een heel fatsoenlijk salaris, zo’n 70.000 euro op jaarbasis. Natuurlijk, ik zou graag een paar honderd euro meer willen verdienen, wie niet? Maar voor mij persoonlijk maakt een procent meer of minder niet zo heel veel uit. Ik begrijp dat we door de crisis allemaal moeten inleveren. Dat is voor de meeste mensen echt geen ramp, maar voor mijn lagerbetaalde collega’s bij de gemeente is het wel heel zuur. Die groep zit sowieso met hogere kosten, omdat de huren stijgen en zij vaak al jarenlang hetzelfde verdienen.

„De crisis hakt er flink in bij de gemeente Apeldoorn. We zitten middenin een grote reorganisatie en moeten 200 van de 1.400 formatieplaatsen inleveren. Dat hakt erin, hoor. Als er dan ook nog eens zo wordt gerommeld met ons salaris, vraag je om boze gezichten.”