Zware explosie in Syrische stad Aleppo

In de noordelijke Syrische stad Aleppo heeft in de buurt van het hoofdkwartier van de regerende Baath-partij vanavond een krachtige explosie plaatsgevonden.

Het vanuit Groot-Brittannië opererende Syrian Observatory for Human Rights meldt dat de eerste gegevens aantonen dat de regeringspartij het doelwit was van de aanslag. Volgens persbureau Reuters vielen bij de explosie zelf geen doden, maar kwam bij het vuurgevecht dat daarop volgde wel een bewaker om het leven.

Activisten in de stad zeggen een zware knal te hebben gehoord in het hart van Aleppo, Syrië’s grootste stad, gevolgd door geweerschoten. Alle wegen naar het Saadallah al-Jabiry-plein zijn na het incident afgesloten.

Het bericht komt enkele uren nadat het leger een zelfmoordaanslag verijdelde door in dezelfde stad een chauffeur dood te schieten die in zijn voertuig 1.200 kilo explosieven vervoerde. Een dag eerder kwamen in het zuiden van Damascus bij twee zware explosies 55 mensen om het leven en raakten nog eens 400 anderen gewond.