Gerrit Gorsseling

Gerrit Gorsseling (45)

Technisch beheerder begraafplaatsen bij de gemeente Apeldoorn

„Wil je mijn eerlijke mening? Ik vind het heel goedkoop wat minister Spies doet. Een echt CDA-streekje. Sorry, ik kan er niks anders van maken. Er is anderhalf jaar gesteggeld over een loonsverhoging. Zijn de heren het eindelijk eens dat we er 2 procent bij krijgen, haalt de minister even een streep door de rekening. Dat voelt als een klap in je gezicht.

„We hebben het er veel over, met de collega’s onderling. Iedereen is stomverbaasd. En boos, dat ook. Omdat het altijd hetzelfde liedje is: lekker bezuinigen op die luie, dure ambtenaren.

„Als ambtenaar in de buitendienst van de gemeente heb je echt geen topsalaris. Integendeel. Ik heb er al jaren nauwelijks iets bij gekregen. Bovendien zit ik al vier jaar in de laatste trede van mijn loonschaal, dus daar kan ik ook niet verder groeien. Frustrerend hoor, want het leven wordt wel steeds duurder, door de crisis en de inflatie. Ik verdien bruto ongeveer 3.000 euro per maand. Een paar tientjes extra zou ik goed kunnen gebruiken.

„Het is dat ik veel van mijn werk hou, anders zou ik mijn heil buiten de gemeente gaan zoeken. Dat hoor ik van meer collega’s. Ik wil echt iets goeds doen, een bijdrage leveren. Daar zou best wat meer waardering tegenover mogen staan.”