Espresso met Mitt Romney

De zeer waarschijnlijke kandidaat van de Republikeinen voor het Amerikaanse presidentschap Mitt Romney zou als middelbare scholier een op het oog homoseksuele jongen hebben mishandeld. ‘Ik kan me er niet zo veel van herinneren,’ zegt Romney. ‘Was het een jongen die met een andere jongen wilde trouwen?’

Homo

De zeer waarschijnlijke kandidaat van de Republikeinen voor het Amerikaanse presidentschap Mitt Romney zou als middelbare scholier een op het oog homoseksuele jongen hebben mishandeld. ‘Ik kan me er niet zo veel van herinneren,’ zegt Romney. ‘Was het een jongen die met een andere jongen wilde trouwen?’ Ik vertel de Republikeinse presidentskandidaat dat het incident zich heeft afgespeeld op de prestigieuze Cranbrook School en dat hij de jongen heeft mishandeld door onder meer in zijn haar te knippen. ‘De belangrijkste vraag is natuurlijk of de jongen homo was,’ zegt Romney. ‘Anders is het totaal niet belangrijk.’ De presidentskandidaat neemt een slokje espresso. ‘Vergelijk het met de hond die ik mishandeld zou hebben,’ zegt hij. ‘Dat was allemaal niet zo erg toen bleek dat Barack Obama hond zou hebben gegeten in zijn jeugd.’ Romney neemt nog een slokje espresso. ‘Het is misschien erg als ik de haren van een vrolijke jongen heb afgeknipt,’ zegt hij. ‘Maar dat zou in het niet vallen als we Obama ervan beschuldigen homo te hebben gegeten in zijn jeugd.’ Romney glimlacht. ‘Wedden dat er dan geen hond meer op hem stemt.’