Avital Selinger verhuist naar Russische club aan Zwarte Zee

Avital Selinger (53) heeft een nieuwe baan. Niet als coach van een nationale vrouwenvolleybalploeg, maar als clubtrainer in Rusland. De vorig najaar ontslagen bondscoach van het Nederlands vrouwenteam gaat per 1 augustus aan de slag bij Dinamo Krasnodar, de nummer zes van de afgelopen Russische vrouwencompetitie.

Selinger tekende voor één jaar met een optie voor nog een jaar. De club had een voorkeur voor een tweejarig contract, maar Selinger wil eerst ervaren of de nieuwe werkomgeving hem bevalt.

Krasnodar is een stad van ruim 700.00 inwoners in het zuidoosten van Rusland, vlakbij de Zwarte Zee, op ruim twaalfhonderd kilometer van Moskou, maar niet ver van Sotsji, waar in 2014 de Olympische Winterspelen worden gehouden. Via Krasnodar hoopt Selinger weer in beeld te komen bij de vrouwenploeg van Rusland waarvan hij eerder een aanbieding afzegde uit loyaliteit met het Nederlandse team.

Langs die weg hoopt Selinger ooit als Russisch bondscoach tegenover Nederland zijn sportieve gram te halen. De ex-coach van Oranje is nog altijd boos over zijn ontslag. Hij vindt dat er geen reden voor was, omdat Nederland bij zijn vertrek nog zicht had op de Olympische Spelen in Londen – het doel waar naartoe werd gewerkt. Naast het aangedane onrecht vindt Selinger dat hem reputatieschade is toegebracht.