Weer

Heel even hebben we kunnen proeven van warme lucht uit Zuid-Europa, maar zoals al vaker dit voorjaar, wordt de warmte verdreven door een opstekende noordenwind. Dit weekend kan het in het binnenland zelfs weer tot nachtvorst komen.

Vanavond zijn er nog een paar fikse (onweers)buien aanwezig, vooral in de zuidoostelijke helft van het land. In de loop van de nacht wordt het op steeds meer plaatsen droog. Koud is het niet, het is een graad of 16.

Ondanks een milde start, is het morgen zeker geen warme dag. Het wordt 15 tot 20 graden. Met een naar noordwest draaiende wind komt koudere lucht richting ons land en in de loop van de dag koelt het een beetje af. Omdat de zon in de middag nog even weet door te breken zal het overigens nog wel redelijk aanvoelen.

Zaterdag en zondag is het fris. Zaterdag komt de temperatuur op maximaal 10 tot 13 graden uit en zondag wordt het maximaal 12 tot 14 graden. Zaterdag is er flink wat zon, maar er ontstaan ook stapelwolken. Op een lokaal buitje na blijft het droog. In de nacht naar zondag is het helder en koud, lokaal komt het tot nachtvorst. Overdag is het vrij zonnig en droog. Na het weekend wordt het een paar graadjes milder.