uit voor kinderen

Hemeltjelief

In Amsterdam is er op Hemelvaartsdag het Hemeltjelief festival. Er komen bands, dj’s, straattheater, kunst en nog veel meer! Met drie podia vol muziek is er voor ieder wat wils. Ook is er een kinderatelier. Het thema van dit jaar is ‘Vogelvrij’. Te midden van de mooie oude scheepswerf aan het IJ kun je je helemaal ‘vrij als een vogel’ voelen. Met de gratis veerpont stap je zo even een andere wereld binnen.

17 mei 13.00 tot 23.00 uur,www.hemeltjelieffestival.nl

Vissen op het droge

Bij Terra Maris in Oostkapelle kun je een workshop volgen over vissen die in het zoute water leven. Kunstenares Lise van Loo heeft allemaal verschillende vissen van papier-maché gemaakt. Onder begeleiding worden tijdens de workshop kleurrijke zeebewoners gemaakt. Als je dat wilt, wordt je kunstwerk daarna in de strandtentoonstelling opgehangen. 13 mei, 14.00-15.30 uur. www.terramaris.nl