Theo Maassen heeft er weer een (gestolen) trofee bij: de Ajax-schaal

Theo Maassen met de kampioensschaal van Ajax bij DWDD vanavond. Foto Screenshot YouTube / pdaaaaaa0bhsh

Was het hem nu echt wéér gelukt? Theo Maassen stal ooit al de UEFA Cup van PSV en een Supercup-plaquette van diezelfde club. En nu leek hij ook in het bezit van de kampioensschaal van Ajax. Maassen toonde die vanavond in De Wereld Draait Door. Het bleek echter een pr-stunt.

De cabaretier zei in de uitzending van DWDD vanavond dat hij niet precies wilde zeggen hoe hij aan de trofee was gekomen. Wel beweerde hij in het televisieprogramma de schaal zelf te hebben gestolen uit een vitrine. Het gaat om de schaal die Ajax begin deze maand won, die voor het kampioenschap in seizoen 2011/2012.

Theo Maassen met de Ajax-schaal in DWDD:

Maassen verklaarde het feit dat hij nu alweer een voetbaltrofee had kunnen ontvreemden, ondanks het feit dat deze achter "slot en grendel" stond, met de woorden:

"Je hebt illusionisten die hele olifanten kunnen laten verdwijnen op een podium, ik heb die schaal meegenomen."

Ieder zo zijn talent, wilde Maassen maar zeggen. Al dachten veel mensen op twitter direct aan een geplande publiciteitsstunt.

Maassen zei in ieder geval de schaal na vanavond wel weer zo snel mogelijk te willen terugbrengen, omdat Ajax met veertien op rij gewonnen wedstrijden de titel "ook wel verdient, ofzo."

Ajax bevestigde via twitter dat het om de echte schaal gaat:

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax Theo Maassen heeft inderdaad de echte schaal bij @dwdd. Vanaf morgen weer te bewonderen in de Ajax Experience.

Update 20.43: Het blijkt inderdaad te gaan om een PR-stunt van Maassen, in samenwerking met voetbalmuseum Ajax Experience. De argwanende twitteraars van het eerste uur hadden het dus bij het rechte eind.

Theo Maassen geeft in 2001 de door hem gestolen UEFA Cup terug:

Theo Maassen in 2007 met de plaquette van de Supercup: