Mark Cavendish wint opnieuw in Giro - tweede ritzege voor de Brit

Mark Cavendish heeft vandaag de vijfde etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Brit van Team Sky won een massasprint van Matthew Goss (Orica-Greenedge) en Daniele Bennati (Radioshack-Nissan-Trek). Zondag won Cavendish ook al de tweede rit, maandag ging hij in volle sprint hard onderuit.

Mark Cavendish aan kop in de massasprint die hij vandaag won. Foto Reuters / Alessandro Garofalo

Mark Cavendish heeft vandaag de vijfde etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Brit van Team Sky won een massasprint van Matthew Goss (Orica-Greenedge) en Daniele Bennati (Radioshack-Nissan-Trek). Zondag won Cavendish ook al de tweede rit, maandag ging hij in volle sprint hard onderuit.

De roze trui blijft om de schouders van Ramunas Navardauskas (Garmin-Barracuda). De Litouwer veroverde die woensdag toen hij met zijn ploeg de ploegentijdrit won.

Tijdens de 209 kilometer lange rit liet Brian Bulgac zich als eerste Nederlander vooraan zien. De 24-jarige Nederlander van Lotto-Bélisol ging samen met ploeggenoot Olivier Kaisen en de Italianen Alessandro de Marchi (Androni Giocattoli) en Pier Paolo de Negri (Farnese Vini) op avontuur.

Het kwartet kreeg een ruime voorsprong, maar vlak na het enige heuveltje van de dag, op iets meer dan twintig kilometer van de streep, werd De Marchi als laatst door het peloton opgepeuzeld.

Vervolgens zetten de sprintersploegen zich aan de kop van het peloton. Onder aanvoering van Team Sky werd de derde massasprint in evenzoveel ritten in lijn voorbereid. Daarin kon niemand aan de wereldkampioen tippen.

Cavendish en Goss sprinten om zege